27 Eylül 2009 Pazar

Silaha Hayır Yaşama Evet


“Silahlara veda edelim”


Yenigün Gazetesi-27 Eylül 2009 http://www.gazeteyenigun.com.tr/icerik.asp?page=guncel&nID=65171



İzmir’i Sevenler Platformu’nun etkinliğinde konuşan BM İyi Niyet Elçisi Faikzade’den çağrı:
İzmirli sanatçı, “Bugün dünya’da az gelişmiş, özelikle de gelişmemiş olan ülkelerde silahlara harcanan para yıllık 22 milyon dolar civarında. Bu para o ülke çocuklarının aç kalmaması, okula ve sağlık giderlerinin karşılanması demektir. İnsan olarak birbirimize silah yerine sevgi eli uzatmalıyız” dedi
Bireysel silahlanmaya karşı etkinlik düzenleyen İzmir’i Sevenler Platformu, Ahmet Piriştina Kent Arşivi’nde bir toplantı düzenledi. Toplantıda Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi İzmirli Sanatçı Ersin Faikzade anlamlı bir konuşma yaptı. Konuşmasında silahlanmanın yol açtığı olumsuzluğa dikkat çekti.İzmir’i Sevenler Platformu’nun silahsızlanmaya karşı yürüttüğü etkinlik Cumhuriyet Meydanı’ndan Ahmet Priştina Kent Arşivi’ne kadar yürüdükten sonra burada konuşmalar yapıldı.


Silah değil, sevgi eli
İyi Niyet Elçisi ve opera sanatçısı Faikzade, bireysel silahlanmaya karşı Avrupa ülkelerindeki insanların daha tepkili olduğuna dikkat çekerek dünyada az gelişmiş ülkelerin silahlara harcadığı paraya dikkat çekti. Faikzade “Bugün dünya’da az gelişmiş, özelikle de gelişmemiş olan ülkelerde silahlara harcanan para yıllık 22 milyon dolar civarında. Bu para o ülke çocuklarının aç kalmaması, okula ve sağlık giderlerinin karşılanması demektir. İnsan olarak birbirimize silah yerine sevgi eli uzatmalıyız” şeklinde konuştu.
Dünyada son yıllarda bireysel silahlanmaya karşı bir tepkinin yükseldiğini hatırlatan Faikzade toplantıya bir sanatçı olarak değil Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi olarak katıldığını belirtirken Türkiye’de bireysel silahlanmanın çok sayıda çocuk, genç ve yaşlı masum insanların ölümüne neden olduğunu hatırlattı.
Türkiye’de son yıllarda bireysel silahlanmanın artarken buna bağlı ölümlerin de artığını kaydeden Faikzade “Dünyada belki de her bir dakikada bir insan ölüyor. Türkiye’de de durum oldukça vahim, yılda 5000 insan ateşli silahlar nedeniyle hayatını kaybediyor. Bireysel silahlanmanın artık olmadığı bir dünya umut ediyoruz” dedi.

2 yorum:

  1. gozlerim dolu dolu izledim

    YanıtlaSil
  2. Oda arkaşım, umut edeceğiz ama aktif harekete de geçeceğiz.

    YanıtlaSil

Ben Ersin Faikzade,Göstermis oldugunuz ilgiye sonsuz tesekkurler ediyorum.Saygılarımla.