6 Eylül 2009 Pazar

Ersin Faikzade Kimdir?

TURKİYE'NİN ELMAS COCUGU: DÜNYA BARIS ELCİSİ ERSİN FAİKZADE

Ersin Faikzade, uluslararası yardım gönüllüsü, ses sanatçısı ve yazar. 1983 yılında İzmir'de doğdu. İlk öğretim ve lise yıllarını Türkiye’de tamamlayan Faikzade, küçük yaşlardan itibaren müziğe duyduğu ilgisini aldığı eğitimler ile pekiştirerek tenor tekniğini geliştirdi. Annesinin Multiple Sclerosis hastalığına yakalanmasından sonra kendisini hasta ve yardıma muhtaç insanlara adayan Faikzade, bu amaçla çeşitli hayır kurumları ve dernekler için Türkiye, Avrupa ve Latin Amerika ve Asya'da pek çok ücretsiz konser verdi. Katıldığı uluslararası insanlık projeleri ile özellikle Down Sendrom, Multiple Sclerosis, Lepra, Kanser ile mücadele eden insanlara yardım etmeyi hedefledi.

2004-2008 yılları arasında çeşitli dönemlerde İngiltere’de yaşadı. İngiltere’de Coleg Ceredigion’da Halkla İlişkiler, Aberystwyth Üniversitesi’nde Kültürler Arası İletişim konularında eğitim aldı. İngiltere’de bulunduğu süre içinde çeşitli projelerde gönüllü olarak çalıştı. Engellilerin daha kaliteli yaşamalarını hedefleyen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Plast Lluest Day Service projesine katılan Faikzade, bu proje doğrultusunda Galler Bölgesinde 12 ay engellilerle birlikte yaşadı. Burada otistik çocuklar ve Down Sendromlu insanlarla birlikte kültürel ve sosyal aktivitelerde bulundu. İtalya ve İngilitere de şan teknigini pekistirdi,Türk muzigini okuma tarzi ile muzik otoriteleri tarafından ''EN GÜCLÜ SES' diye tabir ediliyor. Dünyada pek cok lakap ile anılıyor. Amerika da ''Türkiye nin Elmas Cocugu'', Pakistan'da : Barısın Sesi , İran'da : Sevgi nin Sesi, Türkiye'de :İtalyanlara ALLAH dedirten tenor diye tanınıyor.
Ayrıca Oxfam Vakfı ve Diana Vakfı’nda çalıştı. Prenses Diana’nın insanlara olan sevgi ve yardımlarını kendisine örnek alan Faikzade’ye, Prenses Diana hakkında yazdığı yazılardan ve Diana Vakfı’na yaptığı hizmetlerden dolayı Gal Nişanı verildi.


Ersin Faikzade müziğin evrensel birleştirici yönünden yararlanarak din, dil, ırk, sınıf farkı gözetmeden kültürler arası diyalogları güçlendirmeyi hedefledi. Bu doğrultuda Türk Müziği’nin tanıtımı amacıyla Dünyanın pek cok kıtasında pek çok ülkede konserler verdi. Ocak 2009 tarihinde Sicilya Avrupa Birliği Komisyonu tarafından düzenlenen Palermo Sicilya’da Avrupa Gençlerinin Kültürlerarası Diyalog Projesi’ne katılarak Türk Müziğinin tanıtımına katkıda bulundu.Palermo Parlamentosunda Avrupa Birligi ve Türkiye ye bakıs konulu bir konusma yaparak buyuk alkıs aldı.














2017 yılında PAKİSTAN'ta İnsanlık elçisi ve Kahraman olarak tören ile karşılandı.
PAKİSTAN HALKI ONA KALPLERİN SULTANI DİYOR

2017 yılında PAKİSTAN Barış ödülünü törenle alan Faikzade , PAKİSTAN 'ın  Elmas Cocugu ilan edildi.




Biyografi, tarih, sağlık ve seyahat üzerine çeşitli yayınlarda yazıları çıkan Faikzade, özellikle Prenses Diana, Prenses Süreyya Esfandiary ve Farah Pehlevi üzerine yazdığı yazılarla tanınmaktadır. Yine bu konularda hazırladığı belgeseller ile internet üzerinden bir çok ülkeye ulaşmıştır. Çeşitli dillerde Ersin Faikzade'nin sanatçı kişiliği ve insanlık projelerinin ön plana çıkarıldığı bir çok fan sayfası ve blog açılmıştır.

Ersin Faikzade Türkiye’de Buca Engelliler Derneği, Multiple Sclerosis Derneği, Cüzzamla Savaş Derneği, Antalya Engel Tanımayanlar Derneği, Türk Eğitim Vakfı ve Anneler Derneğine üyedir. Uluslar arası düzeyde ise Avrupa Birliği Eski Gönüllüler, Prenses Diana vakfı, The World Friendship Force kuruluşlarının üyesidir.



Dünyaca ünlü İranlı sanatcı Sattar ile Los Angeles te 'Simin Bari' isimli sarkıya Türkce ve Farsca düet yapmıstır ve tüm dünyada yankılar getirmistir.Amerika Müzik listelerinde Top 20 de yer almakta.kanada british colombia universitesinde sosyal farkındalık yaratan sanatcı olarak tez konusu olmustur.

Yapmis oldugu gonullu calismalar ve insani projeler neticesinde 2009 Eylul'de Dunya Iyi Niyet Elcisi secilmistir.
26 Mart 2011 de Dünya insan hakları komisyonu tarafından 'Excelleny Ambassador of Human Rights'(ekselans insan hakları elçisi)diplomat olarak ilan edilmiştir.

24 mart 2012 'de Pakistan'da ''The Voice of Peace'' yani ''Barısın Sesi'' ilan edildi.
2012 DARIO MORENO Akdeniz Dostluk,Barış,Müzik ödülü Ersin Faikzade'ye verildi.
Amerikan Diplomasi Sitesi 2012 Nisan ayında 80 insan hakları kurulusu ile ortak olarak Diplomatik Sanatçısı Ersin Faikzade seçildi.
12.ROTABEST BARİS İNSANI ODULU ERSİN FAİKZADE'YE SAKIP SABANCI MUZESİNDE TORENLE VERİLDİ.
ERSIN FAIKZADE ,Uluslarası WALDENBURG koleji isbirligi ile İnsan Hakları,Tahkim,Politika ve Stratejik Arastırmalar ICHAPS Uluslararası Konseyi tarafından İnsanlıga ilham veren kisilerden biri ilan edildi.Ve İNSANLIK BÜYÜK BASARI MADALYASINA LAYIK GORULDU.
Waldenburg Uluslararası kolejleri insan hakları politika danısma kurulu üyesi secildi.

1 kasım 2013 de Pakistan'a resmi bir ziyarette bulundu ve Tüm dünya basının takip ettiği Bir Barış konseri verdi.
Diplomat ilan edildi.



Subat 2014 de katıldıgı 2 aylık büyük Latin AMERİKA turunda ,PARAGUAY, ARJANTİN VE SİLİ 'de insanlık ve muzik projelerinde görev alarak İnsanlık Seref Madalyası ile ödüllendirildi.
Mayıs 2014'te FRANSA ın baskenti Paris'te ESİTLİK VE ÖZGÜRLÜK DAYANISMA MADALYASINI ALDI.
2014 YILI BM İNSAN HAKLARI VE STRATEJİ ARASTIRMA MERKEZİ TARAFINDAN DÜNYA CAPINDA YAPILAN OYLAMA İLE İNSAN HAKLARI VE BARIS KATEGORİSİNDE  DÜNYAYA İLHAM VEREN KİSİLİK İLAN EDİLDİ.
Uluslararası Bir Kişilik ,Sevgi ve hoşgörü dagıtan bir genc adam.

2015 Aralık Ayında İspanya'nın Başkenti Madrid'te Ünlü Tenor PEDRO MORALES HİUGERA ile birlikte İspanyolca & Türkce Ask sarkilari cd albumunu yaptı.
2015 Aralık ayında İtalya'nin Frosinone sehrinde Törenle İtalya İnsanlık Onur madalyasını aldı.
2016 Nisan ayında Almanya Hamburg 'ta Cesaret ve Kahramanlık Madalyasını törenle aldı.

Uluslararası Bir Kişilik ,Sevgi ve hoşgörü dagıtan bir genc adam.
2017 Yılında Güney Amerika ülkelerinden Paraguay'ın hemşerisi ilan edildi.
   2017  nisan ayında Uruguay Montevideo ve Brezilya Santa Vitoria de Palmar da insani projelerde yer aldı.
2017 Agustos ayında İngiltere Londra'Da Galler Prenses 'i Diana'nin ölümünün 20.yılı dolayısı ile Kensington Sarayının onur konugu oldu ve Dünya televizyonlarına katıldı.
2018 yılında Güney Amerika ülkelerinden Uruguay ve Brezilya'da down sendromu üzerine projelerde görev alarak Türkiye'yi temsil etti.
2019 Subat ayında Dünya ca ünlü sanatcı Sattar'ın 50.yıl galasının onur konugu olarak Los ANGELES ,Beverly Hilton'da sahne aldıp>
















2017 yılı  dünyanın en güzel yüzlerinden biri  Ersin Faikzade secildi.



Uluslararası Bir Kişilik ,Sevgi ve hoşgörü dagıtan bir genc adam. 






HAYATINI KONU ALAN TRT BELGESELINI ASAGIDA IZLEYEBILIRSINIZ.
DÜNYAYA İLHAM VEREN GENÇ ADAM


17 yorum:

  1. I am definitely a big fan. You are a wonderful singer and I will follow your career with great interest. I wish you health--everything else you have in abundance.

    YanıtlaSil
  2. muhtesem kisilik

    YanıtlaSil
  3. he is amazing good character and so handsome.
    God bless you and help you for your humanity works.
    your fan from mexico city
    Eduardo

    YanıtlaSil
  4. ERSIN FAIKZADE gelecek nesiller icin ornek bir cocukluk yasamis bir genc adam onun degerini bilmek gerek,modern bir mevlevi gibi insanlari sevmis ve kucaklamis o nijeryali 2 zenci cocuga sevgi fotografta nasilda belli.
    saygilar
    Ogretmen VELI SAYAR

    YanıtlaSil
  5. Tenor ses tonu ve genis bir ses perdesi ile seslendirdigi sarkilari bir kez daha olumsuzlestiren sanatci ayrica buyuk bir gorevi daha var bir insanlik elcisi.

    YanıtlaSil
  6. Londradaki konserinizde engelliler ile olan yakinliginiz beni okadar hayran birakti ki size.Dunyanin heryerinde size ihtiyaclari oldugunu hissettim o an.

    YanıtlaSil
  7. idol of middle east countries,he is great.

    YanıtlaSil
  8. İyilik Güneşimiz...Mutluluk Güneşimiz...İnsanlık Güneşimiz...
    Sevgi Güneşimiz...Merhamet Güneşimiz...Ve Sanat Güneşimiz...Ersin Faikzade'miz...
    İyiki Varsın Hayatlarımızda...
    ALI BICAKCI

    YanıtlaSil
  9. Burada gördüğüm herkes seni övüyor. Herkes sana hayran.
    AMA BEN SENDEN ŞİKAYETÇİYİM..
    Hayatım boyunca dinlediğim yerli yabancı tüm müziklerden bir derleme yapmıştım. Ofisime geldiğimde de gün boyu onları dinlerdim. Kimler yok ki o derlemede. Mireilla Mathieu dan Demis Roussos'a.. Zeki Mürenden, Müzeyyen Senar'a kadar.. Onlarca isim..
    Şimdi sabah kalktığımda daha günaydın bile demeden birine.. Senin şarkılarınla başlıyorum güne.. Bırakmıyorlar peşimi.. Kurtulamıyorum ki. Açıyorum siteyi karşımda sen.. Susmuyorsun ki. Susturamıyorum ki seni..
    Ne olurdu bu kadar alışkanlık yapmasaydın. Ne olurdu bu kadar da güzel söylemeseydin..
    Ne olurdu sanki kendini bu kadar sevdirmeseydin..Düşünüyorum da.. Seni çok kaliteli bir şaraba benzetiyorum.. Önce yudum yudum içilen.. Sonra alışkanlık yaptıran.. Ve vazgeçilmeyen..
    Şimdi özlüyorum seni.. Gerçekten. Bir ağabeyin olarak bana bunu yapmayacaktın.. Beni sevdiğim müziklerden ayırmayacaktın..
    SENDEN ŞİKAYETÇİYİM..

    YanıtlaSil
  10. Düşündüğün yer neresi, Ersin?
    Öyle insanlar biliyorum ki zirvedeler... Ama yalnızlar.
    Bir de kendini düşün... Ve seni sevenlerin gözüyle kendine bir bak...
    Asla yalnız değilsin. Dostların, arkada...şların var... Üstelik de sana olan sevgileri içten, riyasız... Beklentisiz.
    Sen olman gereken yerdesin , Ersin...
    Dost yüreklerdesin...
    Pek çok kişinin kolay kolay giremediği... Girse de uzun zaman barınamadığı...
    Bence zirve bu...
    Sen zirvedesin.

    YanıtlaSil
  11. The Sun of world humanity,
    how am I appriacate you,I dont know?I watch your videos,ı listen your songs,thats amazing.I see now to here,so much fans and those are international.Everybody like your works,they are right.because you work for humanity,illness,patients and oldests.
    God bless you.
    MUJDE BASOL

    YanıtlaSil
  12. Seni bir insan olarak sevdim, önce...
    Yaptıklarını düşününce...
    İnsan olmanın en önemli yanı; insanlarla olmaktır gerçeğini yaşayarak gösterdiğinde...
    Bir kişiyi kurtarmanın, tüm insanlığı kurtarmak olduğunu belirttiğinde...
    Bir arkadaş olarak... sevdim seni...
    Girdiğin her ortama neşe kattığında... Orasını bir cennet yerine çevirdiğinde...
    Konuşmak kadar dinlemeyi de bildiğinde... "Haydi, bir şarkı da sen söyle" dediğinde... Huşu içinde dinlediğinde...
    Dostluğunu sevdim...
    Her zaman aramanı... Gönülden bağlanmanı... Riyasızlığını sevdim.
    Sahip olduğun o tanrı vergisi zenginliğinin arkasına saklanmamanı sevdim.
    Sanatçı kişiliğini sevdim.
    Basit yollarla zirveye tırmanmak, yine aynı şekilde düşmek demektir. Kalıcı ve zor olanı ise insanların yüreğinde yer etmektir. Zorluklar karşısında pes etmemeni sevdim.
    Bir de renkli kişiliğini...
    Hani zaman zaman bize neredeyse gülmekten karın ağrısı yaşattığın o taklit yeteneğini...
    Biliyor musun, hiç umurumda değil almış olduğun ödüller...
    En büyük ödül, bir yüreği kazanmaktır. Bir gönüle girmek ve orada kalmaktır...
    Benim yüreğim de dahil... Binlerce yürekte yer etmeni sevdim.
    ozcan kıyıcı

    YanıtlaSil
  13. Seni daha simdi, baska bir sey ararken fark ettim, ve inanamiyorum.Senin gibi insanlar kaldi mi bu dunyada diye. Sana ilk dakikalarda hayran kaldim, azmine, çaliskanligina, içten sevgine, devam et lutfen, hep boyle kal, yane melek kal. Seni oyle çok seviyoruz, saygiyla eyiliyoruz ki onune, insan kendine donup sorusturmali kendi kendini, cunku sen gokyuzunden dusen bir meleksin ... Elmas

    YanıtlaSil
  14. Konuk olduğunuz Max Life Programına ait videolar Max Life Resmi Facebook sayfasında paylaşılmaya başlanmıştır.
    http://www.facebook.com/pages/Max-Life-Resmi-Sayfas%C4%B1/204020166278775

    YanıtlaSil
  15. SEVGİLİ OĞLUM OĞLUM DİYORUM ÇÜNKÜ OĞLUMLA AYNI YAŞDASINIZ YÜRÜDÜĞÜN YOLDA DEVAM ET SENİN GİBİ İNSANLARIN NESLİ TÜKENMEK ÜZERE ÖRNEK DAVRANIŞLARINLA SEN BİR İNSANLIK ABİDESİSİN ALLAH YAŞINI UZUN ETSİN SENİ NAZARLARDAN KORUSUN İNŞALLAH YÜRÜDÜĞÜN YOK HEP IŞIKLARLA DONANSIN AYMELEK 49

    YanıtlaSil
  16. bazı insanlar vardır kelimelerle anlatılmaz,sende öyle bir yüreksin seni tanımaktan çok ama çook mutluyum iyi ki varsın yaşam senin gibi insanlarla yaşanılır hale geliyor.seni çok seviyoruz...

    YanıtlaSil
  17. videodaki sözünüze takıldım'''iyilik varolsun'' herşeyi anlatıyor yüreğinizdeki bu insan sevginiz..yolunuz açık olsun.... Sunay BİRİNCİ

    YanıtlaSil

Ben Ersin Faikzade,Göstermis oldugunuz ilgiye sonsuz tesekkurler ediyorum.Saygılarımla.