20 Aralık 2011 Salı

ERSIN FAIKZADE ISTANBUL KONSERINDE REKTOR VE DEKANLAR AYAKTA ALKISLADI







ERSIN FAIKZADE ISTANBUL CENGELKÖY KONSERİ '' MUZİGİN MESİHİ'' ''MUZIK OTORITERILERI VE BILIM DUNYASINI HAYRAN BIRAKAN SES''





Türkiye nin degerli bilim adamları,rektör,dekanlar ve İstanbul üniversitelerine mensup profosorlerin katıldıgı özel bir gecede sahne alan Ersin Faikzade,Bilim insanları tarafından ayakta dakikalarca alkışlandı.Müzik otoriteleri ve eleştirmenlerinde hazır bulundugu gecede Ersin Faikzade nin Türkiye Cumhuriyetininen güclü seslerinden oldugu bir kez daha belirtildi.Hayranlık ve şaşkınlık içindeki seyircilerin salondaki huşu içinde sanatçıyı dinlemeleri görülmeye degerdi. Cok farklı bir ses tınısı ve diyafram gücü olan Faikzade,Marmara üniversitesi Rektörü tarafından Dünyada görülmemiş eşsiz bir ses olarak tanımlandı. Müzik eleştirmeni ve Prof.Dr.Ayhan Cubukcu,''Eleştiri dahi yapamıyorum ve ancak sevgili Faikzade için şunu söylebilirim ''Müzigin Mesihi'' .







Ara vermeden 3 saat sahnede kalan Ersin Faikzade farklı dillerdeki şarkılardan,türk müzigine,ve halk müzigi ezgilerine kadarçok geniş bir yelpazede bir repertuar ile seyircilerinin karşısına çıktı.Seyircilerine olan sevgisi ve saygısı ,konuşmalarındaki içtenligi,vatan sevgisine vurguları,hayırseverligi,insani ögeleri ön plana çıkarması ve verdigi eşsiz mesajlar ile salonda duygudolu bir rüzgar esmesine yol açtı.









Gercek bir sanatcının ve örnek bir kisiligin sentezi Ersin Faikzade gecesine Ayrıca Tahran ve Kıbrıs tanda degerli profosorler katıldılar.




Diplomatik Türk Sanatçı ve İyi Niyet Elçisi ünvanlarına sahip Ersin Faikzade konser önceside İstanbul Polis radyosundaki canlı programa katıldı.Dünyanınpek çok yerinden sevenlerinin canlı baglantıya katıldıgı programda Spiker Ferhan Metin in de duygulandıgı sözlerindenanlaşıldı.


İngiltere den uzak dogu ülkelerine pek çok ülkede adı saygı ile anılan ve en güclü ses diye tanımlananFaikzade yi bilim dünyası daha cok İstanbul da VE Türk televizyonlarında görmek istediklerini dile getirdiler.



KONSERDEN ''DUNYA OYLE BIR ALEMKİ''






DÜNYA ÖYLE BİR ALEMKİ...ERSİN FAİKZADE ÇENGELKÖY KONSERİNDEN... from ersin faikzade on Vimeo.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ben Ersin Faikzade,Göstermis oldugunuz ilgiye sonsuz tesekkurler ediyorum.Saygılarımla.